December, 2019

18dec20:00Christmas met het Hollands Mannenensemble in TielSint-Maartenskerk, Tiel

Meer

Details

Christmas met het Hollands Mannenensemble in TielOp d.v. woensdagavond 18 december 2019 wordt er Christmas met het Hollands Mannenensemble gehouden in de Sint-Maartenskerk te Tiel.

Aanvang en toegang van Christmas

De aanvang van het Christmas met het Hollands Mannenensemble is 20:00 uur. De kerk gaat om 19:30 uur open. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is 3,50. Een 65+ tickets is €6,50 en een VIP-ticket is €30,00. Een VIP-ticket bevat de voorste rij en gratis de cd Houd Mij Vast.

U bent van harte welkom in de Sint-Maartenskerk op het Kerkplein 3 te Tiel.

Medewerkenden van Christmas

Tijdens het concert met Christmas door het Hollands Ensemble onder leiding van Joost van Belzen wordt ook nog medewerking verleend door Peter Wildeman op het orgel en Jaap Kramer op de vleugel. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Urker Mannen Duo.

Over de dirigent Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Tijd

(Woensdag) 20:00

Locatie

Sint Maartenskerk, Tiel

Kerkplein 3

Organisator

Het Hollands Mannenensemble

X