Zomerconcert Deo Juvante uit Kesteren

Zomerconcert Deo Juvante uit KesterenZomerconcert op zaterdagavond 17 juni 2017 houdt het gemengde koor, kinderkoor en meisjeskoor Deo Juvante een concert in de Hersteld Hervormde kerk van Kesteren. De dirigent is Joost van Belzen en de organist Peter Wildeman. Corine Drost verleent haar medewerking dan op de dwarsfluit. De aanvang van het concert is 19:30 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open en de toegang is gratis.

Deo Juvante uit Kesteren

Het koor bestaat uit 4 verschillende koren. Om te beginnen is er het gemengd koor. Dit koor is op op 22 januari 2003 opgericht. Op 2 april datzelfde jaar is er het kinderkoor aan toegevoegd. Sinds 10 januari 2008 is het meisjeskoor ontstaan en op 28 april 2014 is er ook ons mannenkoor aan toegevoegd.

Vanaf het begin tot juni 2007 hebben de koren onder de bekwame leiding gestaan van John Propitius. Vanaf 1 januari 2008 stonden de koren onder leiding van Peter Wildeman, die op 24 december 2010 het dirigentenstokje letterlijk overdroeg aan zijn boezemvriend Joost van Belzen.

Deo Juvante vervult een regionale functie. Veel leden komen uit de omgeving van Kesteren. Maar er komen ook veel leden vanuit de wijde omtrek. Opvallend is ook dat Deo Juvante een grote aantrekkingskracht heeft op jonge mensen. De gemiddelde leeftijd van het koor is rond de 40 jaar wat in deze tijd van koorvergrijzing uniek te noemen is. Deo Juvante heeft daardoor een frisse klank. De koren hebben al in veel verschillende kerken door heel Nederland gezongen en verschillende cd’s op genomen.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Over de koren van Joost

Joost is als organist verbonden aan Jong Mannenkoor Salomo uit Goes, kinderkoor de kleine Lofstem uit Geldermalsen en het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Grace Ladies Choir uit Alblasserdam, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren en diverse projectkoren.

Meer informatie over de organist Peter Wildman vindt u op: www.peterwildeman.nl