Werken van Bach vanuit de Wijnstok Dordrecht

Werken van Bach vanuit de Wijnstok DordrechtOp zaterdagmiddag 30 maart 209 speelt Eric Koevoets  een  concert met werken van Johann Sebastian Bach en Carl Philipp Emanuel Bach in Kerkgebouw de Wijnstok te Dordrecht. 

Aanvang concert met Werken van Bach

De aanvang van het concert met Werken van Bach is om 15:00 uur. De deur is open om 14:30 uur.

De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt parkeren gratis op het parkeerterrein voor de kerk.

Kerkgebouw ‘de Wijnstok’ staat aan de Dubbelsteijnlaan West 70 te Dubbeldam/Dordrecht.

Allen van harte welkom! Na afloop onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje!

Over het concert met Werken van Bach

Het orgel in deze kerk is uitermate geschikt voor deze muziek.

Prachtige werken zijn van deze geniale componisten deze middag te horen. Zo begint Koevoets zijn concert met de Praeludium et Fuga in a BWV 543. Als tweede werk hoort u de Sonate in A Wq 65/32 van Carl Philipp Emanuel Bach. Het derde stuk komt uit de ‘Clavierübung III’ de volgende delen speelt Eric: Fughetta super Dies sind der heiligen zehn Gebot BWV 679; Fughetta super Wir glauben all an einen Gott BWV 681en Vater unser im Himmelreich (alio modo) BWV 683. Koevoets vervolgt zijn concert met deTrio Sonate IV in e BWV 528 en eindigt zijn concert met de bekende Toccata in F BWV 540.

Het zorgvuldig samengestelde programma zal velen muziekliefhebbers aanspreken.

Over Eric Koevoets

Eric Koevoets studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel (Uitvoerend en Docerend Musicus) bij Jet Dubbeldam, piano (Docerend Musicus) bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman. Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. Ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk behaalde hij in 1992 het diploma kerkmuziek. De afgelopen jaren verdiepte hij zich verder in improvisatie bij Hayo Boerema. Hij geeft regelmatig orgelconcerten, is als begeleider actief en componeerde diverse werken.

Hij is sinds 2007 dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Daarnaast is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht en piano- en orgeldocent aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht.

In de afgelopen jaren zijn van zijn spel vele CD’s uitgebracht waaronder een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. In het kader hiervan is onlangs volume 9 uitgebracht.

Daarnaast maakte hij o.m.de CD ‘Voix Céleste’ en een live CD met Symphonie II en Symphonie V van Charles-Marie Widor, beiden gespeeld op het Maarschalkerweerd-orgel van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam.