Walburgiskerk van Zutphen orgelconcert met Peter Eilander

Walburgiskerk van Zutphen met organist peter eilanderOp vrijdagavond 5 oktober 2018 vindt er een orgelconcert plaats met Peter Eilander in de Walburgiskerk van Zutphen.

Aanvang en toegang concert Walburgiskerk van Zutphen

De aanvang van het concert met Peter Eilander in de Walburgiskerk van Zutphen is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €15,00. In de voorverkoop krijgt u €2,50 korting op uw toegangskaart. De toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis.

Tijdens het concert wordt aandacht geschonken aan het 50-jarig jubileum van Peter Eilander. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana.

U bent van harte welkom in de Walburgiskerk op het Kerkhof 3 in Zutphen.

Over Peter Eilander

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen.

In 1974 werd hij organist van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn, welke in 1995 de nieuwe kerk en in 1997 het nieuwe Steendamorgel in gebruik nam. Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle. Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.

Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland.

Dirigent, docent en begeleider

Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam.

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen.

Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Tijdens het 50 jarig jubileumconcert van Cantate Deo in november 2015 werd Peter Eilander geridderd in de orde van Oranje Nassau.