Trinitatiskapel in Dordrecht koorzang en instrumentaal concert

Trinitatiskapel in Dordrecht koorzang en instrumentaal concertOp zaterdagmiddag 23 februari 2019 wordt in de Trinitatiskapel in Dordrecht een concert gehouden met koorzang en instrumentale intermezzo’s.

Aanvang en toegang Trinitatiskapel in Dordrecht

De aanvang van het concert in de Trinitatiskapel van Dordrecht is 15:30 uur. De deuren zijn open vanaf 15:00 uur. De toegang is gratis. Er is wel een collecte voor de onkosten van het concert en de musici.

U bent van harte welkom in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat 22 in Dordrecht.

Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje in de ‘Kosterij’.

Over het concert in de Trinitatiskapel in Dordrecht

Er wordt medewerking verleend door de koren Vocale Bell”Odie en koorschool Belle Mangali onder leiding van dirigente Ilona Van Grondelle – de Kievit.

De koren brengen een afwisselend programma van geestelijke en klassieke koormuziek. De koren worden begeleid door organist en pianist Johan den Hoedt en violiste en sopraan Alisa van Dijk.

Naast koorzang hoort u deze middag ook ter afwisseling solo’s van Alisa, Ilona en Johan. Het concert is het tweede concert in de concertserie 2019 van Alisa van Dijk in de Trinitatiskapel.

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.