Strijkkwartet Ichtus en Duo 4 handen vanuit de Augustijnenkerk

Strijkkwartet Ichtus en Duo 4 handenOp d.v. 24 april 2021 houdt Strijkkwartet Ichtus & Duo 4 handen een online concert vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht.

Aanvang concert Duo 4 handen & Friends

De aanvang van het concert met Duo 4 handen en strijkkwartet Ichtus is 20:00 uur. U kunt dit online concert bekijken via Youtube van Peter Wildeman en van Joost van belzen en via de website www.4handen.nl

Aan het concert wordt medewerking verleend door Duo 4 handen bestaande uit Peter Wildeman en Joost van Belzen op de vleugel. Verder verleent ook het strijkkwartet Ichtus onder leiding van Robert Cekov deel aan dit concert.

Over het strijkkwartet Ichtus

Het strijkkwartet Ichtus bestaat uit Robert Cekov op de viool, George Pintor op de viool, Brian Marcus op de altviool en Csaba Erdos op de cello.

Robert Cekov is de leider van het strijkkwartet en heeft een sterke verbintenis en traditie met spelen in kerken sinds jong. De meeste musici komen uit landen van oost Europa. Leden van het kwartet hebben een vaste aanstelling bij Het Balletorkest. Het kwartet bestaat meer dan tien jaar en speelt voornamelijk bij kerk concerten koorbegeleidingen en CD opnames.Het kwartet brengt altijd klassieke muziek repertoire en de kerk muziek samen op de concerten. Het kwartet speelt ook alle repertoire van de grote muziek meesters. Het ensemble wisselt vaak van bezetting en speelt meestal bij kerk diensten en concerten.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.