Sionskerk te Goes psalmzangavond met Genemuider Bovenstem

Sionskerk te Goes psalmzangavond met Genemuider BovenstemOp zaterdagavond 19 januari 2019 wordt er een psalmzangavond met Genemuider Bovenstem in de Sionskerk te Goes gehouden.

Aanvang en toegang psalmzangavond Sionskerk te Goes

De aanvang van de psalmzangavond in de Sionskerk te Goes is 19:00 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor MAF Nederland (voor een vliegtuig in Zuid-Soedan), Stichting Dovenzorg en Evangelisatiepost Merksum.

U bent van harte welkom in de Sionskerk op de Louise de Colignylaan 177 in Goes.

Deze avond wordt georganiseerd door de stichting Zeeland zingt.

Medewerkenden psalmzangavond Sionskerk te Goes

Aan de psalmzavond in de Sionskerk te Goes door de Bovenstemgroep uit Genemuiden. De algehele leiding is in handen van dominee M. Karens. De organisten zijn Cees van der Hart en Peter Wildeman.

Over Cees van der Hart

Cees van der Hart werd in 1974 geboren te Krabbendijke. Al vroeg bleek zijn belangstelling voor het orgel. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste orgellessen bij Jan van Koeveringe. Door zelfstudie, een luisterend oor en niet in de laatste plaats de ontvangen gave van het het orgelspelen, ontwikkelde hij zich verder tot de organist die hij nu is.

De eerste aanstelling als organist vond plaats op 14-jarige leeftijd toen hij organist werd van het meisjeskoor te Krabbendijke. Drie jaar later kreeg hij zijn vaste aanstelling als organist in de Ger. Gem. te Krabbendijke. Het begeleiden van de samenzang heeft ook zijn grote liefde. In 1996 werd een eerste CD met samenzang van Psalmen vanuit de Grote Kerk te Tholen opgenomen. In 2002 verscheen een CD met eigen koraalbewerkingen en wat literatuur, eveneens opgenomen in de Grote Kerk te Tholen.

In 2011 is een geluidsdrager verschenen met improvisaties en literatuur vanuit de Stefanuskerk te Hasselt en een CD met improvisaties over de Psalmen vanuit de Bovenkerk te Kampen. Van 2002 tot 2016 is Cees van der Hart vaste begeleider geweest bij mannenkoor Ethan uit Yerseke. Momenteel hij is sinds 2016 vaste begeleider bij mannenkoor Elim uit ‘s-Gravenpolder. Een koor wat onder leiding staat van Joost van Belzen.

Ook is Cees van der Hart sinds 2010 als organist en componist verbonden aan het fluitensemble ‘Chasifja’ uit Krabbendijke, waarvan ondertussen ook al twee CD’s zijn verschenen.

Cees van der Hart ziet het orgelspelen als een hobby. Naast wat literatuurspel improviseert hij het liefst over de psalmen en geestelijke liederen.