Sint Joriskerk Amersfoort met Groot samengesteld en Veluws koor

sint joriskerk Amersfoort Groot samengesteld en Veluws koorOp 21 september 2018 wordt er een concert gehouden in de sint Joriskerk van Amersfoort.

Aanvang en toegang Sint Joriskerk

De aanvang van het concert in de Sint Joriskerk is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €7,00. De toegangsprijs voor kinderen is gratis. Het concert wordt georganiseerd ter gelegenheid van 50 jaar de dirigent Evert van de Kamp.

U bent van harte welkom in de Sint Joriskerk op Hof 1 in Amersfoort.

Medewerkenden Sint Joriskerk

Er wordt medewerking verleend door het Groot Gemengd Koor en Samengesteld Mannenkoor. Deze koren bestaan uit Christelijk Gemengde Zangvereniging “Soli Deo Gloria” uit Bunschoten, Zangvereniging ” Ichthuskoor ” uit Kruiningen, Christelijk Mannenensemble uit Krabbendijke,  Christelijk Gereformeerd Mannenensemble Soli Deo Gloria uit Bunschoten en Ichthus Mannenensemble uit Kruiningen.

De dirigent van alle koren is Evert van de Kamp. Het orgel wordt bespeelt door Evert van de Veen. De harpist is Arrianne Schipper.

Over het concert in de Sint Joriskerk

Jubileumconcert (50 jaar dirigent) Evert van de Kamp Dirigent van Het Groot Veluws Koor Het repertoire wat Het Groot Veluws Koor zingt bestaat voor het merendeel uit Psalmen, Geestelijke Liederen, Vaderlandse Liederen en Klassieke liederen.

Vooral het geestelijke lied is veelal op de plaat of cd vastgelegd en zijn regelmatig te horen op de radio bij de Evangelische Omroep of NCRV.

Omdat Het Groot Veluws Koor uit verschillende koren wordt samengesteld is rekening gehouden met wat de koren zelf graag zingen en voor welk publiek dit ten gehore wordt gebracht.

Over de organist Evert van de Veen

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In het begin van de 70-er jaren werd het orgel van de plaatselijke gereformeerde kerk opgeknapt en uitgebreid. Een belangrijke wijziging daarbij was het verplaatsen van de speeltafel van de zijkant van het orgel naar de begane grond. Zo kon men de verrichtingen van de organist ook visueel waarnemen. En dat maakte grote indruk op de jonge Evert. Zo is bij hem dus eigenlijk de liefde voor het orgel ontstaan. Hierna volgden dan ook orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan, naar later bleek, het Utrechts Conservatorium. Intussen werd Evert zelf ook tot organist benoemd in Voorthuizen.

Aan het conservatorium studeerde hij bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen. Bij hem heeft hij zich bekwaamd in alle aspecten van het orgelspel. Alle stijlen werden bestudeerd: van Sweelinck tot Messiaen. Evert sloot zijn conservatoriumstudie af met een examenconcert in de Utrechtse Pieterskerk, waarbij ook de toenmalige directeur van het conservatorium, Ton Hartsuiker, aanwezig was.

Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd echter is het accent meer komen te liggen op het geven van orgelconcerten in Nederland, maar ook daarbuiten (Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en zelfs Australië). Naast concertorganist is hij ook een veelgevraagd koorbegeleider. En natuurlijk is hij ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de gereformeerde kerk van Voorthuizen en de hervormde PKN gemeente in Putten. Het orgel in de Voorthuizense kerk is in 1998 vervangen door een prachtig mechanisch instrument van ‘Hendriksen en Reitsma’ met 25 stemmen. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent.