Sint-Joriskerk Amersfoort kerstconcert Cantate Deo

Sint-Joriskerk Amersfoort kerstconcert Cantate DeoOp zaterdag 23 december 2017 wordt een kerstconcert gehouden in de Sint-Joriskerk  Amersfoort.

Aanvang en toegang kerstoncert Sint-Joriskerk Amersfoort

De aanvang van het concert in de Sint-Joriskerk Amersfoort is om 19:45 uur. De kerk gaat om 19:15 uur open. De toegangsprijs is €15,00 voor volwassenen. In de voorverkoop is dit €12,00 voor een volwassen persoon. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Medewerkenden

Aan dit concert werkt mee christelijk gemengd koor Deo Cantemus onder leiding van Peter Eilander. Verder werkt mee het mannenkoor ‘t Harde onder leiding van Henk van der Maten. Johan de Graaf bespeelt het orgel. De vleugel wordt bespeelt door Jaap Eilander. De meditatie wordt verzorgt door Ds. Joz. A. De Koeijer.

Over christelijke mannenkoor ‘t Harde

Het Chr. Mannenkoor ‘t Harde en omstreken werd opgericht in mei 1963. Het koor telt momenteel ruim 91 leden. De leden van het Mannenkoor komen uit de gehele regio. Het koor staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten. Het koor verleent zeer regelmatig medewerking aan concerten en zangavonden. Hoogtepunten zijn ieder jaar het voorjaarsconcert en het kerstconcert in Oldebroek. Het Mannenkoor geniet zowel plaatselijk, regionaal als ook landelijk vooral bekendheid door het zingen van psalmen, gezangen en andere geestelijke liederen. Daarnaast voert het koor ook klassieke werken uit in diverse talen. Bovendien behoren negro-spirituals en vaderlandse liederen tot het repertoire. Deze zijn op diverse CD’s en MC’s te beluisteren. Het koor heeft diverse concertreizen gemaakt o.a. naar Zwitserland en Oostenrijk.

In 2009 heeft het koor haar 45 jarig bestaan mogen vieren.

Over Henk van der Maten

Henk van der Maten is geboren en getogen in Heerde op de Veluwe waar hij woont en werkt. Hij speelde al op jonge leeftijd in de zondagse eredienst. Hij kreeg orgelles van  Peter Eilander. Henk studeerde aan het Conservatorium in Zwolle orgel en improvisatie bij Nico Waasdorp, kerkelijk orgelspel bij Jaap Dragt, koordirectie bij Jos Leussink en lichte muziek bij Frans Elsen en Leon Kuypers.

Hij rondde zijn studie succesvol af in 1985 in Zwolle. Hij volgde daarna o.a. improvisatielessen orgel bij Gerd Wachowski in Rothenburg (Duitsland), de Gehrelscursus voor het Diploma Muziek Basisonderwijs en zanglessen bij de Zwolse zangeres Clara de Vries.