Singelkerk in Ridderkerk met De Lofzang uit Heerde

Singelkerk in Ridderkerk met de Lofzang uit HeerdeOp zaterdagavond 6 oktober 2018 vindt er een concert plaats in de Singelkerk in Ridderkerk met mannenkoor De Lofzang uit Heerde.

Aanvang en toegang concert Singelkerk in Ridderkerk

De aanvang van het concert in de Singelkerk in Ridderkerk is 20:00 uur. De kerk is om 19:30 uur open. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de stichting Tabitha.

U bent van harte welkom in de Singelkerk op de Kerksingel 1 in Ridderkerk.

Medewerkenden concert Singelkerk in Ridderkerk

Aan het concert wordt medewerking verleend door Christelijk Mannenkoor De Lofzang uit Heerde onder leiding van Jacob Schenk. De organist Martin Mans bespeelt het orgel. Erica Vogel bespeelt de dwarsfluit en Wilco Veldkamp is de pianist.

Over Martin Mans

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van verschillende koren.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.