Salvatori geeft najaarsconcert in de Hervormde kerk van Nunspeet

Salvatori geeft najaarsconcert in de Hervormde kerk van NunspeetHet Christelijk mannenkoor Salvatori geeft op zaterdagavond 10 november 2018 een najaarsconcert in de Hervormde kerk van Nunspeet

Aanvang en toegang najaarsconcert Salvatori

De aanvang van het najaarsconcert van Salvatori is om 19:30 uur. De kerk is om 19:00 uur open. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de Dorpskerk op de Dorpsstraat 12 in Nunspeet.

Medewerkenden najaarsconcert Salvatori

Aan het najaarsconcert wordt medewerking verleen door Mannenkoor Salvatori onder leiding van Jorrit Woudt. Verder wordt er medewerking verleend door Johan Bredewout op de piano. Marco de Graaf bespeelt het orgel. Henrie Westra bespeelt de Marimba en Linda en Mathilde Molhoek bespelen de dwarsfluit.

Over Mannenkoor Salvatori

Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet is opgericht in 1972. Het koor telt ongeveer 100 leden uit Nunspeet en omstreken. Het doel van Salvatori is om geestelijke liederen ten gehore te brengen. Een  warm hart dragen we in het bijzonder toe aan de psalmen. We hopen en stellen ons ten doel om het Woord van God op een muzikale wijze te verkondigen.

Salvatori komt van het latijnse “Salvator” en het betekent “redder of helper”. Het koor zingt voornamelijk Nederlandstalige psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Lang niet alle uitnodigingen kunnen we aannemen, maar wel proberen we alle aanvragen zoveel mogelijk tegemoet te komen (bijv. een ander jaar). In het zingen proberen we zoveel mogelijk naar buiten te brengen onze doelstelling “Soli Deo Gloria” (God alleen de eer)!

Vanaf 1 september 2011 is Jorrit Woudt als dirigent aan Salvatori verbonden. In september 2014 namen we de CD “Hem loven in mijn lied” op. Dit is de eerste CD onder leiding van Jorrit Woudt.  Ook volgde onder zijn leiding een cd paascd met de titel: Aanschouw het Lam. Inmiddels mogen we alweer enkele jaren samen werken met Jorrit, die ons elke week op een prettige wijze de muziek instudeert.
Er heerst op de repetitieavonden altijd een ontspannen sfeer waar de saamhorigheid hoogtij viert. Natuurlijk zijn nieuwe (jonge) leden nog steeds van harte welkom. Houdt u/jij van zingen kom dan vrijblijvend een of meerdere repetitieavonden bijwonen.

In de loop der jaren hebben we als koor veel vreugdevolle dingen meegemaakt. Prachtige concerten, mooie CD-opnamen. Maar ook veel verdrietige dingen als het gaat om die koorleden die van ons weggenomen werden en we als koor samen stonden om het geopende graf van een geliefd koorlid. Iedere keer is het weer indrukwekkend hoeveel koorleden er zowel tijdens een rouwdienst en begrafenis aanwezig zijn. Ook hieruit komt tot uiting de uitstekende saamhorigheid onderling.