Projectkoor Oriolus in De Fontein te Nijkerk

Projectkoor Oriolus in de Fontein te Nijkerk 2Op zaterdagmiddag 13 oktober 2018 zingt het projectkoor Oriolus in de Fontein te Nijkerk.

Aanvang en toegang concert Projectkoor Oriolus

De aanvang van het concert is 16:00 uur. De toegangsprijs voor volwassen is €8,00 en voor kinderen tot en met 14 jaar ontvangen gratis toegang.

U bent van harte welkom in De Fontein op de Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk.

Medewerkenden concert Projectkoor Oriolus

Aan het concert wordt medewerking verleend door Projectkoor Oriolus onder leiding van André van Vliet. Het orgel wordt bespeelt door Harm Hoeve. Er zullen tekstlezingen worden gehouden door lector Okko van Dijk.

Over het concert

In De Fontein wordt voor het eerst een Choral evensong gehouden. Een Choral evensong heeft het karakter van een ingetogen gebedsdienst met een vast stramien, een vastgesteld aantal gebeden, hymnes en bijbellezingen. Er is geen preek. Iedere bezoeker kan aan de evensong zijn eigen betekenis geven. Eigenlijk is het een moment van rust in de jacht van het dagelijkse leven.

In de Evensong is een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is de organ voluntary aan het eind van de evensong veelal een virtuoos stuk muziek. Dat zal ook zo zijn in De Fontein.

Het projectkoor Oriolus is een ambitieus en enthousiast projectkoor onder leiding van de dirigent André van Vliet. Het koor is in 2008 opgericht. Sinds eind mei 2011 valt projectkoor Oriolus onder de Stichting Koor- en Muziekactiviteiten. De stichting heeft ten doel: het (mede) organiseren van concerten met een meer dan gemiddeld kwaliteitsgehalte voor met name amateurzangers. De begeleiding en ondersteuning wordt voornamelijk door professionele musici gedaan.

Oriolus heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd op de Utrechtse heuvelrug en daarbuiten.

Het koor streeft naar een professionele kwaliteit, verzorgd door bevlogen amateurs.

Over André van Vliet

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats.

Op het Utrechts Conservatorium studeerde André van Vliet waar hij in 1991 het diploma heeft behaald. Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren:
– Chr. Reg. Koor ‘New Voices’ uit Polsbroek
– Herv. Gem. Zangver. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen
– Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn.

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.