Peter Wildeman 30 jaar musicus jubileumconcert

Lange Geldersekade 2Op D.V. 27 november 2021 wordt er een jubileumconcert gehouden van Peter Wildeman die 30 jaar musicus is.

Aanvang en toegang concert Peter Wildeman 30 jaar musicus

De aanvang van het concert met Peter Wildeman die 30 jaar musicus is begint om 19:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00 per persoon. De toegangsprijs voor kinderen is €2,50 per persoon. Er zijn ook gezinskaarten te bestellen voor €25,00 per gezin. De toegangskaarten zijn vooraf te reserveren via de website van Peter Wildeman: www.peterwildeman.nl .

Tijdens dit concert zal er ook een collecte gehouden worden voor de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente (JBGG).

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht.

Medewerkenden concert Peter Wildeman 30 jaar musicus

Aan het jubileumconcert voor Peter Wildeman 30 jaar musicus wordt medewerking verleend door Hollands Jongerenkoor en orkest, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Loïs, Jeugdkoor Asaf, Walchers Jongerenkoor en Jongerenkoor Ons Eiland allemaal onder leiding van Peter Wildeman. Joost van Belzen is de organist. Mark Brandwijk bespeelt de vleugel. Wilhelm Groenendijk bespeelt de trompet. Ook zal het Strijkersensemble onder leiding van Robert Cekov medewerking verlenen. De spreker is H.J. A dominee Agteresch.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Dirigent

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren Deo Juvante uit Kesteren.

Muzikaal Duo en muzieklabel

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Kerkorganist

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.