Orgelconcert immanuëlkerk van Urk

orgelconcert immanuëlkerk van urkOp zaterdagavond 3 maart 2018 wordt een orgelconcert gehouden in de Immanuëlkerk van Urk.

Aanvang en toegang concert Immanuëlkerk van Urk

De aanvang van het concert in de Immanuëlkerk van Urk is 20:00 uur. De toegang is gratis. Er zal wel een collecte worden gehouden voor de onkosten. Tijdens deze avond zal Minne Veldman het orgel bespelen.

U bent van harte welkom op de Immanuëlkerk op de Nagel 43 op Urk.

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt.

Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor.

Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (21 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Het orgel

Het orgel is oorspronkelijk gebouwd door firma L. Verschueren voor de R.K. Sacramentskerk in Nijmegen-Brakkenstein.

Wegens de sloop van die kerk is het orgel in 2009 aangekocht voor de nieuwe Immanuëlkerk. Het orgel is daarna helemaal verbouwd door firma Kaat & Tijhuis. De dispositie is ingrijpend gewijzigd en ook is een deels nieuwe klassiek vormgegeven orgelkas gebouwd. In 2012 is het orgel in gebruik genomen.

Het Immanuëlkerkorgel is in 1965 gebouwd voor de Parochiekerk van Het Allerheiligst Sacrament te Brakkenstein, Nijmegen – een mechanisch orgel, opgebouwd uit hoofdwerk, rugwerk en pedaal. In 1985 werd het orgel, dat van de hand van Firma Verschueren komt, uitgebreid met rugwerk. Rond 2007 kocht Kaat & Tijhuis Orgelmakers het instrument en maakte het geschikt voor de Immanuëlkerk. Ook is het uitgebreid en in een nieuwe kast geplaatst.