Open Monumentendag met slotconcert in de Bovenkerk van Kampen

Bovenkerk van Kampen Open MonumentendagOp zaterdagmiddag 8 september 2018 wordt er een slotconcert gehouden op de open Monumentendag in de Bovenkerk van Kampen.

Aanvang en toegang open Monumentendag

De aanvang van het slotconcert op de open Monumentendag is 16:00 uur. De toegang is gratis.

U bent van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 in Kampen.

Medewerkenden open Monumentendag

Tijdens de open Monumentendag wordt er medewerking verleend door het Christelijk Kamper mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ onder leiding van Gerwin van der Plaats.

Over het Kamper Mannenkoor D.E.V.

Meer dan een eeuw geleden, op 2 januari 1917, met slechts zo’n twintig zangers begonnen. Nu al decennia lang een toonaangevend mannenkoor met een unieke koorklank die in Nederland en tot ver daarbuiten wordt herkend.

Als resultaat daarvan heeft het koor op 27 april 2017 de Koninklijke Erepenning mogen ontvangen uit handen van de burgemeester van Kampen namens Zijne Majesteit de Koning.

Nu het jubileumjaar 2017 afgesloten is, zijn wij op 4 januari 2018 weer begonnen aan ons nieuwe zangjaar. Dat betekent weer nieuw repertoire instuderen en voorbereidingen voor een nieuw reeks concerten, zowel in Kampen als elders in het land. Daarbij ook een aantal concerten samen met andere koren.

Over Gerwin van der Plaats

Gerwin van der Plaats kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij.

Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein.

Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling. HIJ volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen bij Loes Egberts en bij Herman Riphagen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden. De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Deze ‘andere liefde’ voor een helaas uitstervende soort brengt hij graag tot uitdrukking in bijzondere concerten.

Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is nu als dirigent verbonden a Gerwin was verschillende malen te beluisteren op de radio en werkte ook mee aan diverse radio- en cd-opnamen. Tot slot is Gerwin als editor werkzaam voor STH-records uit Barendrecht