Online orgelconcert vanuit de bovenkerk op Hemelvaartsdag

Online orgelconcert vanuit de bovenkerk op HemelvaartsdagOp d.v. 21 mei 2020 geeft Harm Hoeve een online concert vanuit de Bovenkerk op Hemelvaartsdag. Concerten met publiek kunnen nog niet plaats vinden. Maar, dankzij de moderne techniek is er online veel mogelijk. Zo geeft organist Harm Hoeve op Hemelvaartsdag, 21 mei, een live-orgelbespeling bij u thuis.

Vanaf 15:00 uur bespeelt hij het schitterende orgel van de Bovenkerk te Kampen. Via het youtube-kanaal van de Bovenkerk Kampen is het concert te volgen met beeld en geluid. Klik voor het beluisteren op deze link: https://youtu.be/VZTBPLhc2OU

Het programma bestaat uit feestelijke en toegankelijke muziek waarbij de vele mogelijkheden van het orgel ruimschoots aan bod zullen komen. Elk stuk zal door de organist van een korte toelichting worden voorzien.

U kunt luisteren naar koraalbewerkingen over o.a. “Wij knielen voor Uw zetel neer” en Psalm 72. Ook worden er werken gespeeld van Bach, Händel, Widor, Zwart, Asma en Nieland.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst.

Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus.

Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.