Nederlands Gereformeerde kerk te Westbroek concert met Martin Mans

Nederlands Gereformeerde kerk te Westbroek met Martin MansOp vrijdagavond 8 maart 2019 wordt er een concert gehouden in de Nederlands Gereformeerde kerk te Westbroek met Martin Mans en Carina Bossenbroek.

Aanvang en toegang Nederlands Gereformeerde kerk

De aanvang van het concert in de Nederlands Gereformeerde kerk is om 20:00 uur. De kerk is om 19:30 uur open. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden ten bestrijding van de onkosten.

U bent van harte welkom in de Nederlands Gereformeerde kerk op de Kerkdijk 60 te Westbroek.

Tijdens dit concert wordt medewerking verleent door Martin Mans op het Oeckelen orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit.

Tijdens het concert worden er muziekstukken gespeeld voor orgel en panfluit. Daarnaast zijn er orgelimprovisaties en improvisatie op verzoek. De organist is via live beelden te volgen. Ook is er ruimte voor samenzang.

Over Carina Bossenbroek

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV- diploma op de muziekschool had behaald. Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst en Gerlinda van den Berg. Op 13-jarige leeftijd begon ze privé lessen te volgen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta.

In 2010 heeft Carina meegedaan met het jong Interclassic concours, en won ze dit concours in haar categorie. Naar aanleiding hiervan is haar debuutalbum “Sensation” verschenen.

In de zomer van 2012 heeft zij tijdens een panfluitfestival een masterclass gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Ook kreeg zij tijdens dit panfluitfestival lessen van Radu Nechifor.

In Oktober 2017 werd Carina uitgenodigd om op te treden op het festival “The enchanting flute” in Tsjechië. Wegens succes werd ze daar dit jaar (2018) opnieuw voor uitgenodigd.

Carina verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici.
Ook heeft zij aan verschillende cd opnames haar medewerking verleend.

Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta.

Over Martin Mans

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel.

Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats.

In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band.