Musicus Annemarie de Jong uit Harderwijk

Welkom op de Refomuziek pagina van Annemarie de Jong!

De bekende soliste Annemarie de Jong (Sopraan) heeft tevens een eigen zangschool in Harderwijk en is muzikaal leider van Annemarie & The Pilgims Voices en instrumentaal ensemble ‘Passione’.

Kijk voor meer informatie op de tabbladen: Over Annemarie de Jong, Foto's en Video's of neem contact op door middel van de gegevens die u vindt op het tabblad contact.

Annemarie de Jong Biografie


De Nederlandse Sopraan Annemarie de Jong kreeg haar eerste muzikale vorming aan de Streekmuziekschool te Vlaardingen en bij Jo Bollekamp te Rotterdam. In 1989 deed zij succesvol toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium en startte zij haar opleiding klassieke solozang , zij werd gecoacht door Trudie Koeleman. In 1996 studeerde zij af als docerend musicus klassieke zang en sopraan soliste.

Lespraktijk

Zij volgde masterclasses en lessen bij o.a Carolyn Watkinson, Caroline Kaart, Aafje Heijnis en Eugenie Ditewig. In 1997 startte zij haar lespraktijk in Harderwijk en werd zij als docent klassieke zang gecontracteerd door de streekmuziek school NW Veluwe. Als docent van de streekmuziekschool organiseerde zij grote leerlingenavonden in het cultureel centrum en de Grote Kerk van Harderwijk waardoor zij zich als zangpedagoge en dirigente op de kaart zette in Midden Nederland.

Medewerking aan concerten

Zij verleent haar medewerking aan concerten in binnen en buitenland. Haar jonge, hoge en serene stemgeluid is in de loop der jaren niet verdwenen maar heeft aan warmte en diepte gewonnen. Annemarie zingt alle muziek die haar op één of andere manier aanspreekt. Zij stelt tijdens de uitvoering alles in dienst van de tekst en is mede door haar diverse repertoire keuze ontwikkelt tot een overtuigende cross-over sopraan.

Koren en ensembles

Naast haar solo carrière en lespraktijk heeft Annemarie door de jaren heen de leiding gehad over koren en vocaal ensembles in verschillende samenstellingen. Kinder-, vrouwen-, mannen ensembles en gemengd koor. In 2011 startte zij haar eigen vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices en stelde zij ‘Passione’ samen, een instrumentaal begeleidings ensemble bestaande uit professionele musici. Annemarie startte in September 2016 de applicatie opleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium die zij in Juni 2017 met goed gevolg afrondde.

Voor vragen aan Annemarie de Jong kunt u contact met Babet van der Perk die de PR en communicatie voor Annemarie verzorgt door een e-mail te sturen naar Babet van der Perk op: stcnc2021@gmail.com

Of te bellen naar telefoonnummer: 0611002514


Annemarie de Jong
Annemarie de Jong