Marco den Toom begeleid eerste voorjaarsmannenzang in Katwijk

Marco den Toom begeleid voorjaarsmannenzang Katwijk aan ZeeOp 12 april 2019 wordt er een nieuwe voorjaarsmannenzang gehouden in de Nieuwe kerk van Katwijk onder leiding van Marco den Toom.

Aanvang en toegang mannenzang met Marco den Toom

De aanvang van de mannenzang met Marco den Toom is 20:00 uur. Er zullen enkele maanden voor het evenement toegangskaarten worden verkocht. De kerk gaat om 19:00 uur open.

Alle mannen zijn van harte welkom in de Nieuwe kerk op de Voorstraat 79 in Katwijk aan Zee.

De dirigent is zoals al vele jaren gebruikelijk Bert Noteboom.

Over de mannenzang met Marco den Toom

De mannenzang in Katwijk is al vele jaren een traditie. Al vele jaren komen meer dan 1800 mannen bijeen in de Nieuwe kerk van Katwijk aan Zee om christelijke liederen te zingen. Tijdens de voorjaarszang worden er verschillende liederen gezongen zoals opwekking, gezangen, psalmen etc. U bent van harte welkom als man om mee te zingen!

Over Marco den Toom

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest.