Marco den Toom en de Zandtovenaar in de Bovenkerk oudejaarsconcert

Marco den Toom en Zandtovenasar in de Bovenkerk van KampenKampen – Op zaterdag 29 december verzorgen Marco den Toom en Gert van der Vijver een oudejaarsavondconcert in de Bovenkerk van Kampen.

De organist Marco den Toom zal improviseren over thema’s en bekende koralen.

Oudejaarsavondconcert met oliebollen!

Bijzonder is vooral de samenwerking tijdens een aantal improvisaties met Gert van der Vijver. Van der Vijver is onder andere werkzaam als zandkunstenaar. Inmiddels mag hij grote bekendheid genieten na succesvolle optredens van diverse tv-series. Orgelimprovisaties ondersteunen de beelden van zandcreaties van diverse thema’s. Andersom geldt ook dat. Het vereist een nauw samenspel van organist en zandkunstenaar om de boodschap van een thema over te brengen op het publiek. Muziek en beelden zullen tezamen ontroeren. Gelukkig bezit het Hinsz-orgel een haast onuitputtelijk klankwereld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij alle opeenvolgende beelden van het zandschouwspel. De verrichtingen van de organist en zijn registranten en de zandtovenaar zijn in de kerk te volgen op een groot projectiescherm. Er is ook weer voor de inwendige mens gezorgd. In de pauze is er voor iedere bezoeker een oliebol. Een heerlijke avond jong en oud!

Aanvang concert met Marco den Toom

De kerkdeuren zijn vanaf 18:00 uur geopend. De aanvang van het oudejaarsconcert met Marco den Toom is 19:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,- per persoon.  Kinderen tot 12 jaar betalen € 4,-.

U bent van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 in Kampen.

Over Marco den Toom

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.