Mannenzang psalmen met hele noten in Katwijk aan Zee

Mannenzang psalmen met hele noten in Katwijk aan ZeeOp vrijdagavond 2 november 2018 vindt er de mannenzang Psalmen in Katwijk aan Zee plaats met psalmen op hele noten.

Aanvang en toegang mannenzang Psalmen

De aanvang van mannenzang met psalmen in de Nieuwe kerk van Katwijk aan zee is om 19:40 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open. Het is mogelijk om kaarten te reserveren in de voorverkoop via de website van de mannenzang voor €5,00 per stuk. Reserveer snel uw kaarten want vol is vol.

U bent van harte welkom in de Nieuwe kerk op de Voorstraat 79 in Katwijk aan Zee.

Medewerkenden mannenzang Psalmen

Aan de mannenzang Psalmen wordt medewerking verleend door de voorzitter en dirigent Bert Noteboom. In tegenstelling tot hiervoor gebruikelijk zal in plaats van Jaap van Rijn de organist Marco den Toom het orgel bespelen. De spreker tijdens deze avond is dominee W.J.J. Glashouwer.

Over de mannenzang

De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannenstemmen samen zingen. Al ruim 20 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Jaap van Rijn op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. De lang gekoesterde wens van deze organist van de Nieuwe Kerk is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. In april 2018 heeft Jaap van Rijn de klavieren overgedragen in de handen van Marco den Toom.

CD-opnamen
De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond is gegaan.