Mannenzang in de Ichtuskerk op Urk

Mannenzang in de Ichtuskerk op UrkOp zaterdag 23 maart 2019 wordt er opnieuw een mannenzang georganiseerd in de Ichtuskerk op Urk.

Over de mannenzang in de Ichtuskerk op Urk

Opnieuw verlenen Jaap Kramer en Bert Noteboom hun medewerking. Om de zangers te begeleiden zal Jaap Kramer plaatsnemen achter het orgel. Als er iemand is die het orgel kan laten juichen en dansen dan is het Jaap. Samen met zijn vaste registrant Auke Kapitein weten zij het orgel in de juiste toon te zetten. De combinatie Jaap en Bert is een combinatie welke garant staat voor een prachtige avond met mooie liederen. Bert Noteboom is een persoon die met veel passie dirigeert. Hij weet als geen ander de juiste sfeer en mindset neer te zetten. Hij zet zich volledig in voor het Koninkrijk elke dag opnieuw. Hij doet dit als spreker, trainer maar dus ook op het muzikale vlak als dirigent. De leiding deze avond bij deze 2 mannen in vertrouwde handen.

Aanvang en toegang mannenzang in de Ichtuskerk op Urk

De aanvang van de Mannenzang in de Ichtuskerk op Urk is om 19:30 uur. Om 19:00 uren zijn de deuren van de kerk geopend.

U bent van harte welkom in de Ichtuskerk op de Richel 2 op Urk.

Over Bert Noteboom

De mannenzang wordt in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van de ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist/wijkpastor in Almere.

Over Jaap Kramer

Jaap Kramer is getrouwd met Hanna en de trotse vader van zoon Luca en dochter Thamar. Hij werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk, waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort.

Jaaps talent werd al vroeg ontdekt, rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel en piano spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten, en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.

Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Het koor treedt nog steeds veel op en heeft verschillende cd’s gemaakt. Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en koorbegeleider.

Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als vaste pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand.  Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames, evenementen in binnen- en buitenland. Ook Jaaps persoonlijke geloofsleven verdiepte zich door de jaren heen. “Ik zet mij bewust in binnen de christelijke muziekwereld. Het is mijn roeping geloof ik. Sommige mensen praten makkelijk en vertellen honderduit over hun geloofsleven. Mijn taal is de muziek. Ik wil graag een instrument in Zijn Hand zijn.”