Lijdenstijd en Pasen met Duo 4 handen

Lijdenstijd en Pasen met Duo 4 handenOp d.v. zaterdagavond 20 maart 2021 wordt er een online concert met thema Lijdenstijd en pasen gehouden vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht met Duo 4 handen.

Aanvang concert met thema Lijdenstijd en Pasen

De aanvang van de livestream met het thema Lijdenstijd en Pasen in de Augustijnenkerk van Dordrecht is 20:30 uur. De toegang is gratis. Er kan wel een vrijwillige donatie gedaan worden. U kunt de livestream volgen via de website www.4handen.nl 

Over het concert met thema Lijdenstijd en Pasen

Het is een instrumentaal concert door Duo 4 handen met het thema Lijdenstijd en Pasen in de Augustijnenkerk van Dordrecht. Tijdens dit concert zullen Peter Wildeman en Joost van Belzen Orgel, vleugel en synthesizer bespelen. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Over Martin Zonneberg

Ook Martin Zonnenberg staat bekend als een zeer bekende musicus. Over Martin Zonnenberg ‘Mijn naam is Martin Zonnenberg, dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor ICHTHUS (170 leden), het ICHTHUS Mannen-Ensemble, Kleinkoor Concertino en diverse projectkoren w.o. het Groot Reformatiekoor en kersverse het Groot Klassiek Koor. Verder ben ik de muzikale samensteller van het bekende Tv-programma Nederland Zingt en organist van het monumentale Naberorgel in de Grote Kerk in Sliedrecht. Over het Reformatiekoor In 2016 is het Reformatiekoor van start gegaan. Dit koor van wel 400 zangers is opgericht ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie.

Over Marjolein de Wit

Fluitiste Marjolein de Wit (1971) studeerde vanaf 10 -jarige leeftijd bij Raymond Delnoye, destijds solo-fluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Na 8 jaar privéles vervolgde zij haar studie bij hem aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Haar eindexamen (Master), welke zij cum laude afsloot, werd op de radio uitgezonden. Masterclasses en gastlessen volgde zij bij o.a. Peter Lukas Graf en Emily Beynon. Marjolein de Wit heeft een succesvolle carrière als fluitiste. Zowel solistisch als in kamermuziekverband concerteert zij door heel Nederland en daarbuiten. Regelmatig is zij in diverse t.v.-programma’s te zien. Daarnaast heeft zij een groot aantal soloalbums gemaakt, zoals Amazing Flutes, Rêverie, Cum Laude, Dialoguesen Idylle.Marjolein de Wit heeft een uitgebreide lespraktijk en verzorgt regelmatig workshops en cursussen voor fluitisten, zoals Ensemblespel voor fluitPerfect samenspel-voor solist en begeleideren Stralend & Zuiver-toonvorming. Naast ensemble-coaching biedt Marjolein de Wit ook individuele coaching aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, het oplossen van faalangst en podiumvrees, en het omgaan met hoog-sensitiviteit en hoogbegaafdheid.