Koepelkerk te Amsterdam instrumentaal kerstconcert

Koepelkerk te Amsterdam instrumentaal kerstconcertOp donderdag 27 december 2018 organiseert stichting Vox Humana traditiegetrouw een Kerstconcert in de Koepelkerk te Amsterdam.

Aanvang en toegang concert Koepelkerk te Amsterdam

De aanvang van het concert in de Koepelkerk te Amsterdam is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €20,00. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

U bent van harte welkom in de Koepelkerk op het Kattengat 1 in Amsterdam.

Over het programma in de Koepelkerk te Amsterdam

Peter Eilander speelt voor de pauze Nederlandse bewerkingen van Kerstmelodieën en na de pauze een Frans programma. Dit alles op het schitterende Bätz-orgel in een sfeervolle kerk!

Over Peter Eilander

Peter Eilander is organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn. Deze kerk nam in 1995 de nieuwe kerk en in 1997 het nieuwe Steendamorgel  in gebruik nam.

Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle. Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.

Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland.

Peter Eilander is dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam.

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Peter heeft op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen.  De nieuwste cd werd opgenomen op het imposante orgel van de Dom te Riga met als titel: Bach & Influence.

Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Tijdens het 50 jarig jubileumconcert van Cantate Deo in november 2015 werd Peter Eilander geridderd in de orde van Oranje Nassau.