Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam korenconcert

Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam korenconcertOp zaterdagavond 1 juni 2019 wordt er een korenconcert gehouden met jongerenkoor Cantilena uit Werkendam.

Aanvang en toegang Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam

De aanvang van het concert met jongerenkoor Cantilena uit Werkdam is om 19:30 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de ZGG.

U bent van harte welkom Gereformeerde Gemeente op de Sigmondstraat 47 te Werkendam.

Medewerkenden jongerenkoor Cantilena uit Werkendam

Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam staat onder leiding van Peter Wildeman en verleent medewerking.Verder werkt mee mannenkoor Rehoboth uit Geldermalsen onder leiding van Marcel van de Ketterij. De organist is Willem den Boer. De spreker tijdens deze avond is Dominee H.J. Agteresch.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman werd in 1972 geboren te Lisse. Op 7 jarige leeftijd begon hij met orgellessen bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd Peter al organist bij verschillende koren. Jan Bonefaas leerde Peter de beginsel van componeren en Nan de Cock leerde Peter de pianotechniek.

Daarnaast kreeg Peter koordirectielessen van Cees het Jong en zanglessen op de muziekschool in Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Matthanja, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Cantilena, Jong Dameskoor Shira en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij koren Deo Juvante uit Kesteren, Grace Ladieschoir en het Chr. Gem. Eilandenkoor.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt.

Over de organist Willem Boer

Ik ben geboren op 2 november 1994 in Hendrik-Ido-Ambacht. Op 10-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste orgellessen van Arie van Baaren uit Hendrik-Ido-Ambacht. Later heb ik gestudeerd bij onder andere Jolanda Zwoferink (in Zwijndrecht), bij Arjen Leistra (eerst in de Hoflaankerk te Rotterdam en later in de Grote Kerk te Schiedam) en tenslotte bij Everhard Zwart (in de Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel).

In januari 2011 ging ik m’n eerste koor begeleiden, het Chr. Jongerenkoor Con Amore uit Nieuwe-Tonge. Dit koor is later opgegaan in het Projectkoor Zeeland. Tegenwoordig ben ik organist van het Chr. Ouddorps Mannenkoor (sinds 2013), het Chr. Gemengd Koor Jeduthun (sinds 2015), Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf (sinds 2019).

Na kerkorganist te zijn geweest in de Oud Gereformeerde Gemeente te Hendrik-Ido-Ambacht, begeleid ik tegenwoordig (na mijn verhuizing naar Werkendam in 2017) de erediensten in de Christelijk Gereformeerde Kerk te Poederoijen.

In het dagelijks leven sta ik met veel plezier voor de klas: ik doceer economie op het Wartburg College, locatie Marnix te Dordrecht. Na een studie Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden studeer ik in de avonduren aan de Driestar Hogeschool te Gouda voor mijn lesbevoegheid.