Johan den Hoedt en Edwin Vooijs in concert in ‘de Wijnstok’ te Dubbeldam

Johan den Hoedt en Edwin Vooijs in concert in ‘de Wijnstok’ te DubbeldamZaterdagmiddag 5 oktober 2019 geeft de titulair organist van ‘de Wijnstok’ Johan den Hoedt samen met zijn muzikale vriend organist Edwin Vooijs een concert in “de Wijnstok”. Edwin Vooijs is cantor organist van de Bergsingel kerk te Rotterdam. Het concert is de opening van het nieuwe concertseizoen.

Over het concert met Johan den Hoedt

Tijdens het concert van 5 oktober 2019 wordt zowel het hoofdorgel en een fraai kistorgel bespeeld. De muzikale vrienden Johan en Edwin zijn muzikaal zeer actief in de regio en studeren op dit moment orgel bij organist Cor Ardesch. Johan en Edwin treden ook regelmatig samen op.

Johan speelt fraaie composities van J.C. Walther, H. Vermeulen en Hendrik Andriessen.

De rode draad in het programma van Edwin is het koraal Herzlich tut mich verlangen met mooie muziek van J.S. Bach, F. Mendelssohn en D. Bedard.

Samen spelen de heren vierhandig het mooie Concierto fur zwei orgeln van J. Blanco en de 4 handige Introduction und Fuge van Fr. Lachner.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en schitterende instrumenten, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

Aanvang en toegang concert Johan den Hoedt

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
De aanvang van het concert is 15:00 uur. De deur is open om 14:30 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt parkeren gratis op het parkeerterrein voor de kerk.

De Wijnstok staat aan de Dubbelsteijnlaan West 70 te Dubbeldam/Dordrecht.

Over Johan den Hoedt

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer.  Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht.

In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en de  Maranathakerk te Werkendam.

Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast geeft hij orgelconcerten  en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Gemengd Koor “De Slagsingers” te Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” te Boskoop, Mannenkoor “Onderling Genoegen” te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht, en enkele seniorenkoren in Dordrecht.