Johan den Hoedt 30 jaar organist in de Wijnstok

johan den hoedt 30 jaar organist in de WijnstokZaterdagmiddag 13 oktober 2018 viert de titulair organist van  ‘de Wijnstok’ Johan den Hoedt zijn 30 jarig jubileum in deze mooie kerk. Ook zal Johan zijn nieuwe CD “Festivo”, die hij deze zomer opnam in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing, presenteren. Na afloop van het concert is er gelegenheid om deze cd te kopen.

Over het concert met Johan den Hoedt

Tijdens het concert van 13 oktober 2018 wordt zowel het hoofdorgel en een fraai kistorgel bespeeld.  Johan organiseert nu een jaar orgelconcerten in zijn kerk ‘de Wijnstok’ en is erg actief in Dordrecht en omgeving als uitvoerend musicus.

Johan speelt fraaie composities van Couperin, Bach, Welmers, Pärt, Vooijs, Hagen en Andriessen. Ook zullen er improvisaties te horen zijn

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en schitterende instrumenten, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. U kunt dan ook de jubilaris feliciteren en eventueel een cd aanschaffen.

De aanvang van het concert is 15:00 uur. De deur is open om 14:30 uur.
De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt parkeren gratis op het parkeerterrein voor de kerk.

De Wijstok staat aan de Dubbelsteijnlaan West 70 te Dubbeldam/Dordrecht.

Over Johan den Hoedt

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaard als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel volgt Johan lessen bij Cor Ardesch. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren. Momenteel is Johan als organist verbonden aan de Wijnstok te Dordrecht, speelt verder regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam en de Elimkerk te H.I.Ambacht. Hij geeft orgel- en pianolessen, hij treedt regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor De Slagsingers in Barendrecht, Protestants Kerkkoor I Believe in Boskoop, Mannenkoor Onderling Genoegen in Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid.