Hollands Jongerenkoor 11 geeft openingsconcert in Hardinxveld-Giessendam

Hollands Jongerenkoor 11 geeft openingsconcert in de Ger. Gem. van Hardinxveld-GiessendamOp D.V. zaterdag 11 september 2021 geeft het Hollands Jongerenkoor 11 onder leiding van Peter Wildeman een openingsconcert in de Gereformeerde Gemeente van Hardinxveld-Giessendam.

Aanvang en toegang Hollands Jongerenkoor 11 openingsconcert

De aanvang van het openingsconcert met het Hollands Jongerenkoor 11 is om 19:30 uur. De toegang tot dit concert is gratis er wordt wel een collecte gehouden ten bate van de JBGG en de onkosten.

Het is verplicht te reserveren in verband met het beperkte aantal zitplaatsen tijdens dit concert. Het reserveren kan via www.peterwildeman.nl.

Over het openingsconcert met Hollands Jongerenkoor 11

Tijdens het openingsconcert met het Hollands Jongerenkoor 11 onder leiding van Peter Wildeman wordt verder medewerking verleend door Joost van Belzen op de piano. Gerald Bronkhorst bespeelt het orgel. Wilhelm Groenendijk bespeelt de trompet. De leiding tijdens deze avond is in handen van dominee W.J. Karels.

Over Gerald Bronkhorst

Ik ben geboren in 1990 en kom uit Elspeet. In 2017 ben ik getrouwd met Henriëtte en nu wonen wij in Nunspeet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als docent Agogische Vakken op het Hoornbeeck College in Kampen.

Lessen en kerkorganist

Mijn muzikale interesse werd al vroeg gewekt. Al van kleins af aan kroop ik achter het orgel bij mijn opa en oma. Toen ik acht jaar was mocht ik van mijn ouders op orgelles bij Dries van den Berg in Elspeet. Hierna heb ik les gehad van Peter Eilander in Apeldoorn en Johan van den Graaf in Nunspeet. Momenteel volg ik lessen bij Minne Veldman op Urk. In de periode 2007 tot 2015 was ik kerkorganist van de Hersteld Hervormde Gemeente te Elspeet.

Naast orgelspelen houd ik ook van zingen. Ik had vooral bewondering voor de dirigenten die de koren letterlijk ‘in hun vingers’ hadden. Omdat ik dat ook wilde kunnen ben ik koordirectie gaan studeren aan de Bourdon Hogeschool voor muziek in Gouda.

Dirigent

Momenteel ben ik dirigent van het Groot Veluws Mannenkoor wat repeteert in Uddel. Ik ben daarnaast ook repetitor van diverse (project)koren. Als invaldirigent ben ik in het hele land actief wanneer dirigenten verhinderd zijn.