Hersteld Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld orgelconcert

Hersteld Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld orgelconcertOp zaterdagavond 2 februari 2019 wordt er in de Hersteld Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld een orgelconcert gehouden.

Aanvang en toegang concert Hersteld Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld

De aanvang van het concert in de Hersteld Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €5,00. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

U bent van harte welkom in de Hersteld Hervormde kerk op de Nassaustraat 4 in Hardinxveld-Giessendam.

Na afloop van het concert is er koffie (gratis) en kunt u  nog even napraten met de organisten.

de organisten Bastiaan van der Pijl en Gerrit Sterrenburg een concert op het van Leeuwen-orgel. Bastiaan is organist van de Gereformeerde Kerk en tevens dirigent van diverse koren. Gerrit is organist van de Hervormde Kerk en De Bron te Hardinxveld-Giessendam. Zij spelen werken van Frans van Tilburg, Bert Kruis, G. Young, Herman van Vliet, C. Franck en P. Fletcher  U kunt de verrichtingen van de organisten volgen op een videoscherm.

Over het orgel

Het gaat om niet zomaar een kerkorgel, maar om een ‘virtueel’ pijporgel, gebouwd door Orgelmakerij Noorlander te Lunteren.

Bij de bouw van dit kerkorgel is gebruik gemaakt van de Hauptwerk techniek. Hiermee kunnen pijporgels virtueel worden bespeeld.

De orgels die via deze software beschikbaar zijn worden ‘pijp voor pijp’, en ‘toon voor toon’ opgenomen. Orgelbouwer Kees Noorlander: ‘Elk geluid is een zo exact mogelijke kopie van de originele pijp in de desbetreffende ruimte, waardoor het echte pijporgel zo precies mogelijk wordt weergegeven.

Waar tot op heden de digitale orgels de klank van pijporgels enigszins imiteerden, is door Hauptwerk de mooiste en meest natuurgetrouwe optie beschikbaar’.

Een woordvoerder van de orgelcommissie: ‘Als de kerk tot de laatste plaats gevuld is, hebben we ruim 600 kerkgangers in het kerkgebouw.
We hebben inmiddels gemerkt dat het Noorlander orgel ook in die situatie meer dan voldoende draagkracht heeft om de samenzang te begeleiden.’