Het Hollands Jongerenkoor 10 geeft Jubileumconcert in Putten

Het Hollands Jongerenkoor 10 geeft Jubileumconcert in PuttenPutten – op zaterdag 12 oktober 2019 geeft het Hollands Jongerenkoor 10 een eenmalig jubileumconcert in de Hersteld Hervormde Kerk, samen met het Hollands Jongerenorkest.

Over het concert

Het koor met 350 koor- en orkestleden komen uit heel Nederland, ook u van de Veluwe. Ze werken voor het eerst samen met het Elspeets Mannenkoor  Con Amore o.l.v. Gerrit Knikker, en organist Jan Post..  Het Hollands Jongerenkoor wordt gedirigeerd door de musicus Peter Wildeman. Mark Brandwijk speelt op de piano en Joost van Belzen op het orgel. Het Hollands Jongerenorkest is Wilhelm Groenendijk de concertmeester van.

Deze bekende trompettist zal ook van zich laten horen. Naast deze 2 mooie koren is er ook een speciale cd-presentatie ‘Sound of Silence’ van de Flakkeese zangeres Elise Hout. Zij maakte haar 3e solo-cd met inventieve psalmbewerkingen en geestelijke liederen. De avond wordt geleidt door Kees van Velzen van stichting Christenen van Israël.

Aanvang en toegang van het Hollands Jongerenkoor

De deuren van het Hollands Jongerenkoor gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur start het concert. Entree is gratis, er is wel collecte voor het goede doel!

Over Mark Brandwijk

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten.

In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009.

Tot medio 2012 was Mark begeleider van het Hollands Kinderkoor “Hadassah” en Kinder- en Meisjeskoor “Blijde Klanken”.

Op dit moment is Mark vaste begeleider bij de volgende koren: Young Ladies Choir “Hadassah”, jongerenkoor “Speranza”, “Het Hollands Jongerenkoor” en “Het Groot Nederlands Jongerenkoor”. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider bij andere koor- en instrumentale concerten en heeft hij al met veel bekende musici samengewerkt. Ook is hij reeds twee keer op concertreis naar Canada geweest.

Vanaf juni 2010 volgt Mark ook pianoles bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Vanaf medio 2011 maakt hij deel uit van “The Martin Mans Band”. Mark werkte reeds mee aan tientallen cd-opnames en heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht genaamd “Markant” en “Remarkable”. Samen met Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.