Hervormde kerk te Krabbendijke 75 jaar bevrijding

Hervormde kerk te Krabbendijke 75 jaar bevrijdingIn het kader van 75 jaar bevrijding Reimerswaal wordt er D.V. 19 oktober 2019  een gezamenlijke zangavond georganiseerd in de Hervormde kerk te Krabbendijke. Het is een combinatie van zang en samenzang.

Aanvang en toegang concert Hervormde kerk te Krabbendijke

Het belooft een prachtige avond te worden waarbij we mogen vieren dat we 75 jaar bevrijdt zijn. Ook zal de burgemeester kort stilstaan bij dit thema. Aanvang van de avond in de Hervormde kerk te Krabbendijke is 19.30uur. De kerk is open vanaf 19.00uur. Toegang is voor alle leeftijden gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten en een nog nader te bepalen goed doel.

Medewerkenden concert Hervormde kerk te Krabbendijke

Aan dit concert in de Hervormde kerk te Krabbendijke wordt medewerking verleend door Mannenkoor Jeduthun uit Krabbendijke onder leiding van Bram Bout. Daarnaast zal medewerking worden verleend door Christelijk Mannenensemble Krabbendijke onder leiding van Evert van de Kamp.

De organisten zijn Leen Heyboer en Reindert Jan Rikkers. De doedelzak wordt bespeelt door Arie van Meerwijck. Daarnaast wordt er medewerking verleend door Koperkwartet Shelter Brass onder leiding van Karel van Boven.

Over Evert van de Kamp

Evert van de Kamp , musicus, geboren op 1 mei 1945 te Ermelo, groeide op in het Veluwse plaatsje Zwartebroek. Hij speelde op 6-jarige leeftijd al mondorgel en kwam zo met de muziek in aanraking.

Al vroeg hield hij van zingen en moest soms bij de overburen waar hij veelal was een liedje zingen voor de visite die daar dan was.

In de schuur stond een traporgel (harmonium) en als hij de kans kreeg leerde hij daarop spelen, eerst met 1 vinger maar al gauw ontdekte hij dat als je met 2 vingers speelde en 1 toets ertussen oversloeg het veel leuker klonk. Zo improviseerde hij al op jonge leeftijd.

Op de lagere school mocht hij van de leraar wel eens in het laatste uurtje als er muziekles werd gegeven voor de klas staan om te dirigeren.

De muziek boeide hem steeds meer, vooral omdat zijn oudste zus Hennie harmonium speelde en zijn broer Henk en zus Ans lessen volgden bij George.

Na aanhoudend vragen aan zijn ouders om ook op les te mogen ontving Evert zijn eerste lessen op 10-jarige leeftijd van zijn zwager George van Moolenbroek .

Deze bracht hem de liefde bij voor de orgelmuziek en stuurde Evert na 2 jaar naar de Amersfoortse Muziekschool waar hij studeerde bij Henk Seldenthuis.

Er ging een wereld voor hem open toen Evert zijn lessen mocht vervolgen bij Willem Hulsman op het Naber orgel in de Sint Joriskerk te Amersfoort.
Eenmaal in de week mocht Evert daar dan een paar uur studeren en leerde zo het majestueuze orgel te bespelen met werken van Bach en Reger. Evert hield ook erg van Romantische muziek.

Zijn leraar Willem Hulsman was daar minder blij mee, want Bach moest vooral de grondslag vormen voor Evert zijn orgelspel.