Hervormde kerk Stolwijk zingen voor Israel

hervormde kerk Stolwijk zingen voor israelOp vrijdagavond 13 april 2018 wordt een koor en samenzangavond gehouden in de Hervormde kerk van Stolwijk.

Aanvang en toegang concert Stolwijk

De aanvang van het concert in Stolwijk is om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur wordt er gestart met samenzang. De toegang is gratis. Er zal de mogelijkheid zijn om Israelproducten te kopen.

U bent van harte welkom in de Hervormde kerk op Achter de kerk 3 in Stolwijk.

Medewerkenden concert Stolwijk

Aan het concert in Stolwijk wordt medewerking verleend door ZuidHolland koor uit Bergambacht onder leiding van Willem van Beek. Verder wordt er medewerking verleend door Christelijk gemengde zangvereniging Zanglust onder leiding van Willem van Beek. Ook werkt het Mannenensemble Maranatha uit Ouderkerk aan de Ijssel onder leiding van Willem Nijhof mee.

Peter Boele bespeelt het orgel. De piano wordt bespeelt door Björn Hoogenes. Richard Verweij bespeelt de Cornet. De opening wordt gehouden door dominee P.J. Van Midden. De meditatie wordt gehouden door dominee Willem J.J. Glashouwer.

Over Christelijk Gemengde zangvereniging Zanglust

5 mei 1945, Nederland was vrij. Al snel begon het openbare leven op gang te komen. Eind 1945 waren er enkele zanglustigen die wel graag een zangvereniging op wilden richten.

Er werd een dirigent en koorleden gezocht en op 28 januari 1946 werd Christelijk Gemengde Zangvereniging “Zanglust” onder leiding van de heer Thiemen opgericht. Het koor begon met ongeveer 30 leden. Al snel werden dit circa 60 zangers.

Het koor sloot zich aan bij de Koninklijke Nederlandse Zangersbond en nam deel vaak deel aan concoursen. Zij sleepten veel eerste prijzen in de wacht. Er heerste op de repetitieavonden een vrolijke stemming. Niet alle partijen waren tegelijk aan de beurt en wanneer de heren moesten zingen vonden de dames het nuttig om ondertussen een naaldje te breien. Tegenwoordig is dat niet meer aan de orde.

Toen het koor twintig jaar bestond vonden de leden het belangrijk dat er koorkleding werd aangeschaft. Het bestuur kwam bij elkaar en maakte een keuze plaatje. Er kwamen stofjes mee naar de repetitie en de leden konden ook hun zegje doen. Die avond werd de keuze bepaald en het werd een korte,  paarse japon met lange mouwen. De modekleur en lengte van die tijd. U begrijpt het al. Daar de lengte van de japon meespeelde in de modetrend moest er na tien jaar een nieuwe japon gemaakt worden. Dit keer viel de keus op een lange, zwarte japon met zilver gevoerde toga mouwen.