Hervormde kerk in Kapelle concert met Hollands Jongerenkoor

Hervormde kerk in Kappele concert met Hollands jongerenkoorOp zaterdagavond 23 februari 2019 wordt er een concert gehouden in de Hervormde kerk in Kapelle met het Hollands Jongerenkoor.

Aanvang en toegang concert Hervormde kerk in Kapelle

De aanvang van het concert in de Hervormde kerk in Kapelle is om 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassen is €5,00. Kinderen betalen €2,00 voor de toegang. Het concert wordt gehouden ten bate van stichting Woord en Daad.

U bent van harte welkom in de Hervormde kerk op het Kerkplein 4 in Kapelle.

Medewerkenden Hervormde kerk in Kapelle

Aan het concert in de Hervormde kerk in Kapelle wordt medewerking verleend door het Hollands Jongerenkoor en Jongerenkoor orkest. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het SGP-koor en het Walchers Jongerenkoor. Alle koren staan onder leiding van Peter Wildeman. Het orgel wordt bespeelt door Martin Weststrate.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman werd in 1972 geboren te Lisse. Op 7 jarige leeftijd begon hij met orgellessen bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd Peter al organist bij verschillende koren. Jan Bonefaas leerde Peter de beginsel van componeren en Nan de Cock leerde Peter de pianotechniek.

Daarnaast kreeg Peter koordirectielessen van Cees het Jong en zanglessen op de muziekschool in Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Matthanja, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Cantilena, Jong Dameskoor Shira en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij koren Deo Juvante uit Kesteren, Grace Ladieschoir en het Chr. Gem. Eilandenkoor.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt.

Over het Walchers Jongerenkoor

Het Walchers Jongerenkoor is in januari 2011 opgericht en heeft ongeveer 70 leden. De dirigent is Peter Wildeman.

Het Walchers Jongerenkoor repeteert ongeveer 15 keer per jaar in het Calvijn College, Kruitmolenlaan 60 te Middelburg.

We zingen van 19.30 tot 21.30 uur en hebben tussendoor een gezellige pauze. De datums van de repetitieavonden kan je vinden op de pagina met koorinfo.

Het koor is een groep enthousiaste mensen in de leeftijd van 16 tot 46 jaar.

We zingen een afwisselend repetoire met klassiek, psalmen en geestelijke liederen. Het Walchers Jongerenkoor geeft concerten in mooie oude kerken, zoals de Nieuwe Kerk te Middelburg, de St. Jacobskerk te Vlissingen en vele andere kerken.