Hervormde dorpskerk van Voorthuizen instrumentaal concert

Hervormde dorpskerk van Voorthuizen instrumentaal concertOp zaterdagavond 17 november 2018 wordt er een instrumentaal concert gehouden in de Hervormde dorpskerk van Voorthuizen.

Aanvang en toegang Hervormde dorpskerk van Voorthuizen

De aanvang van het concert in de Hervormde dorpskerk van Voorthuizen is 19:30 uur. De kerk is om 19:00 uur open. De toegang van dit concert is gratis.

U bent van harte welkom in de Hervormde dorpskerk op de Kerkstraat 35 in Voorthuizen.

Medewerkenden concert Hervormde dorpskerk van Voorthuizen

Aan dit concert wordt medewerking verleend door Rianne van Klaveren op de dwarsfluit en Alisa van Dijk op de viool. Hildert Bronkhorst bespeelt de Cello. De vleugel wordt bespeelt door Jaap Eilander. Het orgel wordt bespeelt door Jos Moeke.

Er wordt een gevarieerd programma gespeeld met stukken van Klaas-Jan Mulder, Bach, Handel, Den Toom en Alers.

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.