Hervormde Dorpskerk te Nunspeet met Mannenkoor Salvatori

Hervormde Dorpskerk te Nunspeet met Mannenkoor SalvatoriOp d.v. 9 november 2019 houdt het Christelijk mannenkoor Salvatori een traditioneel najaarsconcert in de Hervormde Dorpskerk te Nunspeet.

Aanvang en toegang Hervormde Dorpskerk te Nunspeet

De aanvang van het concert in de Hervormde Dorpskerk te Nunspeet is 19:30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19:00 uur open. De toegang is gratis en er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de Hervormde Dorpskerk op de Dorpsstraat 12 te Nunspeet.

Medewerkenden concert Hervormde Dorpskerk te Nunspeet

Tijdens het concert zal er medewerking worden verleend door Christelijk Mannenkoor Sakvatori uit Nunspeet onder leiding van Jorrit Woudt. De piano wordt bespeelt door Johan Bredewout. Het orgel wordt bespeelt door Martien van der Zwan. Daarnaast wordt er medewerking verleend door ensemble Parlando.

Prachtige liederen zullen door het koor gezongen worden, en enkele begeleid door Parlando. Ook Parlando zal een aantal schitterende stukken voor u spelen.

Over Christelijk mannenkoor Salvatori

Christelijk Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet is opgericht in 1972. Het koor telt ongeveer 100 leden uit Nunspeet en omstreken. Het doel van Salvatori is om geestelijke liederen ten gehore te brengen. Een  warm hart dragen we in het bijzonder toe aan de psalmen. We hopen en stellen ons ten doel om het Woord van God op een muzikale wijze te verkondigen.

Salvatori komt van het latijnse “Salvator” en het betekent “redder of helper”. Het koor zingt voornamelijk Nederlandstalige psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Lang niet alle uitnodigingen kunnen we aannemen, maar wel proberen we alle aanvragen zoveel mogelijk tegemoet te komen (bijv. een ander jaar). In het zingen proberen we zoveel mogelijk naar buiten te brengen onze doelstelling “Soli Deo Gloria” (God alleen de eer)!

Vanaf 1 september 2011 is Jorrit Woudt als dirigent aan Salvatori verbonden. In september 2014 namen we de CD “Hem loven in mijn lied” op. Dit is de eerste CD onder leiding van Jorrit Woudt. Inmiddels mogen we alweer enkele jaren samen werken met Jorrit, die ons elke week op een prettige wijze de muziek instudeert.

Er heerst op de repetitieavonden altijd een ontspannen sfeer waar de saamhorigheid hoogtij viert. Natuurlijk zijn nieuwe (jonge) leden nog steeds van harte welkom. Houdt u/jij van zingen kom dan vrijblijvend een of meerdere repetitieavonden bijwonen.

Over Jorrit Woudt

Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.

Opleiding

Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).

Koorbegeleider / dirigent

Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Malta, Hongarije, Canada en de Verenigde Staten van Amerika en was hij als organist en pianist te zien bij het bekende EO-tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren en een mannenkoor en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek.

Daarnaast heeft hij voor het Groot Reformatiekoor o.l.v. Martin Zonnenberg een Reformatiecantate geschreven, met daarin een prominente rol voor het bekende Luther-lied ‘Een vaste burcht is onze God’. Dit in het kader van de herdenking 500 jaar Reformatie in 2017.