Grote kerk van Nieuwpoort Familieconcert met Duo 4 handen in 2021

Grote kerk Van Nieuwpoort Familieconcert Duo 4 handenOp d.v. zaterdagavond 13 februari 2021 wordt er een online familieconcert gehouden vanuit de Grote kerk van Nieuwpoort met Duo 4 handen.

Aanvang en toegang Grote kerk van Nieuwpoort

De aanvang van de livestream met het online Familieconcert in de Grote kerk van Nieuwpoort is 20:00 uur. De toegang is gratis. Er kan wel een vrijwillige donatie gedaan worden. U kunt de livestream volgen via de website www.4handen.nl 

Over het concert in de Grote kerk van NIeuwpoort

Het is een instrumentaal concert door Duo 4 handen in de Grote kerk van Nieuwpoort. Tijdens dit concert zullen Peter Wildeman en Joost van Belzen Orgel, vleugel en synthesizer bespelen. Indien gewenst kan er per e-mail een verzoeknummer opgegeven worden bij één van beide musici. Daarnaast wordt er medewerking verleend door de solist John Hoekman als Tenor. Ook werkt trompettist Frank Zuidijk mee. Marieke Bastiaan bespeelt de viool en Jaap Klootwijk bespeelt percussie.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.