Grote kerk te Tholen live Facebook concert Duo vier handen

Grote kerk te Tholen liveconcert Duo vier handenOp d.v. zaterdag 18 april 2020 zal het Duo vier handen een live Facebook concert geven in de Grote kerk te Tholen.

Afgelopen zaterdag hadden we ons eerste facebookconcert. Daar kregen we veel goede reacties op, maar ook veel verzoeken van jullie om het te herhalen.

En dan met name dat er verzoeknummers ingediend zouden kunnen worden. Nou, daar willen we in tegemoetkomen. We missen de koorleden en de koren

nog steeds heel erg! We hopen zo toch een beetje contact met elkaar te houden. En wij zijn dan ook weer een avondje onder de pannen!

Deel gerust deze uitnodiging, en kijk gezellig weer mee! Voor de variatie doet jong talent Nienke de Deugd mee!

Aanvang van het concert Duo vier handen

De aanvang van het concert is 19:45 uur. Iedereen is van harte welkom om tijdens deze avond mee te kijken via Facebook.

Medewerkenden concert Duo vier handen

Tijdens het concert met Duo vier handen wordt er medewerking verleend door Nienke de Deugd op de piano. Het Duo 4 handen bestaat uit Joost van Belzen en Peter Wildeman. Zij zullen orgel & mondorgel, piano en synthesizer voor u bespelen.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.