Grote kerk te Nijkerk orgelconcert met Minne Veldman

Grote kerk te Nijkerk orgelconcert Minne VeldmanMinne Veldman verzorgt op dinsdag 20 augustus 2019 het vijfde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk te Nijkerk.

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Nijkerk

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Nijkerk is 20:00 uur. De toegang tot het concert is gratis, met een collecte aan de uitgang. Na afloop is er in ‘t Gasthuus naast de kerk koffie en thee.Minne Veldman bespeelt tijdens het concert het Matthijs van Deventer-orgel.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Holkerstraat 1 in Nijkerk.

Over het programma van de Grote kerk te Nijkerk

Tijdens het programma in de Grote kerk te Nijkerk zal Minne Veldman de onderstaande nummers ten gehore brengen.

Orgelconcert
Nijkerk, Grote of Sint Catharinakerk
Matthijs van Deventer-orgel (1756)

 1. Johann Gottfried Walther (1684-1748):
  Partita
  Jesu, meine Freude
 2. Dietrich Buxtehude (1637-1707):
  Toccata F-dur, BuxWV 157
 3. Johann Sebastian Bach (1685-1750):
  Trio Sonata 3 d-moll, BWV 527
  * Andante
  * Adagio e dolce
  * VivaceSint C
 4. Charles-Marie Widor (1844-1937):
  Marche Américaine, opus 31
  (Transcription par Marcel Dupré)
 5. César Franck (1822-1890):
  Andantino en sol mineur, FWV 25
 6. Théodore Dubois (1837-1924):
  Toccata en sol majeur
  (Douze Pièces Pour Orgue ou Piano-pédalier)
 7. Minne Veldman (1980):
  Inleiding, Variaties en Finale Psalm 101
  ‘k Zal van de deugd der milde goedheid zingen

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.