Grote kerk te Middelharnis Kerstconcert

Grote kerk te Middelharnis kerstconcertOp d.v. woensdagavond 11 december 2019 wordt er een kerstconcert gehouden in de Grote kerk te Middelharnis.

Aanvang en toegang kerstconcert Grote kerk te Middelharnis.

De aanvang van het kerstconcert in de Grote kerk te Middelharnis is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €7,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen €2,50. Een gezinskaart voor gezinnen kost €20,00. Het concert is ten bate van de JBGG.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Ring 15 te Middelharnis.

Medewerkenden concert Grote kerk te Middelharnis

Aan het concert in de Grote kerk te Middelharnis wordt medewerking verleend door Jong Dameskoor Shira en Jongerenkoor Ons Eiland en Lois onder leiding van Peter Wildeman. Joost van Belzen bespeelt het orgel en de piano. Tenira Sturm en Elise Hout zijn de solisten. De leiding is in handen van de heer E. Duifhuizen.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.