Grote kerk te Maassluis orgelspektakel 2019

Grote kerk te Maassluis orgelspektakel 2019Op zaterdagavond 11 mei 2019 wordt er een orgelspektakel in de Grote kerk te Maassluis gehouden.

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Maassluis

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Maassluis is 20:00 uur. De toegangsprijs is €10,00. Tijdens dit concert zal de organist Arjan Breukhoven het orgel bespelen.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op het Kerkplein 2 te Maassluis.

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven (1962) studeerde aanvankelijk orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. Ook kreeg hij les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 450 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2017 zal hij ook weer concerttournee’s maken door de USA, Finland, Rusland en meerdere keren door Duitsland. Voor 2018 staan tournees gepland naar West Australië, Italië en Tsjechië.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de St. Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Zo bespeelde Arjan wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen.

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs zeer eervol de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille) uitgereikt.

Regelmatig werkte hij mee aan televisieopnamen maar hij is ook regelmatig te gast bij verscheidene E.O. radioprogramma’s en ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgel Cd’s en ook een aantal piano solo Cd’s. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is sinds 2003 als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Daarvoor was hij organist vanaf 1982 van de Rotterdamse Verrijzeniskerk.