Grote kerk te Dordrecht jubileumconcert met cd presentatie

Grote kerk Dordrecht jubileumconcert met cd presentatieOp zaterdagavond 16 maart 2019 wordt er een jubileumconcert met een cd presentatie gehouden in de Grote kerk te Dordrecht.

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Dordrecht

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Dordrecht is om 19:30 uur. De kerk gaat om 18:45 uur open. Er zal een pauze gehouden worden met consumpties. De entree is €8,00 voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar hiervoor is de toegang gratis.

De opbrengst van deze zangavond is bestemd voor Hulp Vervolgende Christenen, Helpende Handen en Christenen voor Israel.

Medewerkenden concert Grote kerk te Dordrecht

Aan het concert in de Grote kerk te Dordrecht wordt medewerking verleend door Christelijk koor Jigdaljahu onder leiding van Bert Noteboom. Marjolein de Wit bespeelt de fluit. Diana Abspoel bespeelt de hobo. Marco den Toom het orgel en Lennert Morée de vleugel. Heleen Knoop en Marielle Ponsen spelen viool. Mark Mulder bespeelt Alt viool. Csaba Erdos bespeelt Cello en Sylvia Maessen Contrabas.

Over Marco den Toom

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel en zijn missie dit instrument te populariseren, heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.