Grote kerk Maassluis met Jongeren Actiekoor

Grote kerk Maassluis met Jongeren ActiekoorOp zaterdagavond 6 mei 2017 wordt een concert gehouden met het jongeren-actiekoor in Maassluis. De aanvang is om 19:30 uur. De kerk gaat om 19:00 uur open. De aanvang is om 19:30 uur. De dirigent van het koor is Joost van Belzen. Aan deze avond werken verder de volgende musici mee: Peter Wildeman en Henriette Koelewijn. De spreker tijdens deze avond is: Ds. F. van Binsbergen. De toegangsprijs van deze avond is €5,00 per persoon en een gezinskaart voor €15,00. Kaarten zijn te bestellen via de website: www.jongerenactiekoor.nl/reserveren. De opbrengst van  deze avond is bestemd voor Gevangeniszorg Nederland en stichting help je naaste.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Joost is als organist verbonden aan Jong Mannenkoor Salomo uit Goes, kinderkoor de kleine Lofstem uit Geldermalsen en het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Grace Ladies Choir uit Alblasserdam, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren en diverse projectkoren.

Stichting help je naaste.

Onze stichting is ontstaan vanuit een zendingsactie door leerlingen uit de onderbouw Havo en Vwo van de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem.

De leerlingen hebben met enthousiame en creativiteit actie gevoerd om geld in te zamelen.

Dit resulteerde in een bijeengebracht bedrag van ruim 58.000 euro in 4 maanden tijd.

Om dit geld en het geld dat ook via andere kanalen binnenkomt goed te kunnen besteden, is de stichting Help je Naaste opgericht.

Binnen het bestuur is de nodige kennis en ervaring aanwezig om op verantwoorde wijze hulp te verlenen in Zuid Amerika. Met name in Bolivia is er reeds sprake van een breed netwerk.

De stichting voert haar werkzaamheden uitsluitend uit op vrijwillige basis. Er is hooguit sprake van een passende onkostenvergoeding. Door de eigen onkosten zo laag mogelijk te houden kan het gedoneerde geld besteed worden aan de mensen die hulp hard nodig hebben.

Naast eigen acties worden er inmiddels ook acties buiten school georganiseerd.