Gouden trompetten geven bevrijdingsconcert

Gouden trompetten geven bevrijdingsconcertOp d.v. 5 mei 2021 geven de Gouden trompetten samen met Duo 4 handen een bevrijdingsconcert vanuit de Grote kerk van Tholen.

De Gouden trompetten worden bespeelt door Wilhelm Groenendijk en Frank Zuidijk. Duo 4 handen bestaat uit Peter Wildeman en Joost van Belzen op piano en orgel.

Aanvang  van bevrijdingsconcert met Gouden Trompetten

De aanvang van het bevrijdingsconcert met de Gouden Trompetten en Duo 4 handen is om 20:30 uur. Dit concert is te bekijken via het Youtube kanaal van Peter Wildeman of Joost van Belzen of via: www.4handen.nl.

Over Wilhelm Groenendijk

Wilhelm Groenendijk is in 1978 te Capelle aan den IJssel geboren. Al op zeer jonge leeftijd had hij interesse in muziek en speciaal voor de trompet als instrument. ”Als kind van 2 jaar oud was ik al gefascineerd door de klank van koperblaasinstrumenten. Alleen LP’s met trompetmuziek van o.a. de gebroeders Brouwer, de Marinierskapel en andere trompettisten vond ik fascinerend en kon ik uren naar te luisteren”. Vanaf 7-jarige leeftijd heeft hij muziekles genoten via de Capelse Muziekschool. Vervolgens studeerde hij bij Chris Jobse en Cees Trappenburg, nadat hij de eerste 2 jaren trombone heb gespeeld. De klank en het bespelen van de trompet is en bleef het instrument van mijn dromen.

Begeleider, dirigent en componist

Op jonge leeftijd (12 jaar) meespelen op een zangavond in de kerk is voor mij het begin geweest van de muzikale carrière. Al jarenlang werkt hij samen met verschillende musici.

De diversiteit van zowel het dirigeren, het bespelen van orgel/piano en trompet naast het componeren van koor-, orgel-, en trompetmuziek, is een welkome afwisseling als hobby. Mijn motto is en blijft: er met elkaar iets moois van maken met de talenten die je hebt gekregen. Dat is mijn doel”.

Concertreizen

Prettige dingen in het musiceren zijn vooral de concerten en concertreizen. Afgelopen jaren heeft hij diverse muziek- en concertreizen gemaakt naar Engeland, Schotland, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Israël.