Gereformeerde kerk te Doornspijk Adventsconcert

Gereformeerde kerk te doornspijk adventsconcertOp zaterdagavond 1 december 2018 wordt er in de Gereformeerde kerk van Doornspijk een adventsconcert gehouden.

Aanvang en toegang concert Gereformeerde kerk te Doornspijk

De aanvang van het concert in de Gereformeerde kerk te Doornspijk is 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 uur geopend. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 15 jaar is €7,50. Deze avond wordt gehouden ten behoeve van de Veluwse Wens Ambulance.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Zuiderkerkstraat 1 van Elburg.

Wilbert Magré en Wim Magré bespelen piano en orgel. Corrie Wielink bespeelt de viool en Maria Knops de Harp. Erica Vogel bespeelt de dwarsfluit. Verder werken de volgende koren mee Vocal Group Undique onder leiding van Wilbert en het Veluws Mannenensemble onder leiding van Wim.

Over Wilbert Magre

Wilbert Magré werd in 1992 geboren te Zwolle. Op 8 jarige leeftijd begon hij aan de A.M.V. cursus op de muziekschool in Nunspeet die hij met een diploma heeft afgesloten. Tijdens deze tweejarige cursus begon hij zijn eerste pianolessen bij de bekende pianist Herman Riphagen uit Heerde waar hij tot op heden nog steeds bij studeert.

Samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: “Magré & Magré” diverse concerten in het land op orgel en piano. Tevens hebben de heren Magré ondertussen al vele CD’s samen opgenomen.

Ook heeft de jonge musicus al concertreizen gemaakt naar Parijs (2010), Berlijn (2011), Praag (2012) en Wenen (2013). Hierbij was hij begeleider bij het Gemengd Koor Groot Veluwe.

Vanaf september 2013 is Wilbert ook een koor begonnen in Nunspeet met meiden/dames tussen de 15 en 35 jaar waar hij gelijk bij de eerste repetitie 50 meiden/dames bij elkaar wist te krijgen.

Over Wim Magre

Wim Magré (1962) musicus te Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart ,organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist is hij verbonden aan de Grote of St. Nicolaaskerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk te Kampen. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en een kinderkoor op Urk.

Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel geeft hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland.