Gereformeerde gemeente te Opheusden psalmzangavond

Gereformeerde Gemeente te Opheusden psalmzangavondOp d.v. zaterdagavond 21 september 2019 wordt er in de gereformeerde gemeente te Opheusden een psalmzangavond gehouden met bovenstem.

Aanvang en toegang psalmzangavond Gereformeerde Gemeente te Opheusden

De aanvang van de psalmzangavond in de Gereformeerde Gemeente te Opheusden is om 19:30. Het is een avond voor het hele gezin jong en oud is hartelijk welkom. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor stichting Hulp vervolgde christenen.

Er wordt medewerking verleend door de Betuwse bovenstemgroep. De organist tijdens deze psalmzangavond is Peter Wildeman. Er zal een meditatie worden gehouden door dominee W. Mouw. Er zal ook een toelichting worden gehouden over HVC door J.D. van Nifterik.

Ontstaan Betuwse Bovenstemgroep


In oktober 2009 kwam de gedachte op om met een aantal mannen de bovenstem te oefenen. Dit om een bijdrage te kunnen leveren aan de psalmzangavond op 5 december 2009 in de Gereformeerde Gemeente te Opheusden.

Pieter van Dam werd gevraagd om de muzikale leiding op zich te nemen tijdens de oefenavonden.
Op de eerste oefenavond in november waren er 18 mannen aanwezig. Tijdens de 2e avond was de groep al gegroeid tot 28 mannen en was het enthousiasme overduidelijk.

Het was op 5 december een mooie zangavond en na in januari 2010 ook in Rhenen te hebben gezongen was de conclusie snel getrokken dat er voldoende belangstelling was om een bovenstemgroep te starten in de Betuwe.

Het doel
Het doel is om op een ontspannen manier met mannen uit de Betuwe en wijde regio daaromheen psalmen te zingen met de bovenstem en een aantal keren per jaar medewerking te verlenen aan (psalm)zangavonden. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen uit de berijming van 1773.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman werd in 1972 geboren te Lisse. Op 7 jarige leeftijd begon hij met orgellessen bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd Peter al organist bij verschillende koren. Jan Bonefaas leerde Peter de beginsel van componeren en Nan de Cock leerde Peter de pianotechniek.

Daarnaast kreeg Peter koordirectielessen van Cees het Jong en zanglessen op de muziekschool in Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Matthanja, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Cantilena, Jong Dameskoor Shira en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij koren Deo Juvante uit Kesteren, Grace Ladieschoir en het Chr. Gem. Eilandenkoor.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt.