Augustus, 2019

31aug15:30Trinitatiskapel te Dordrecht 9e concert met Alisa van DijkTrinitatiskapel, Dordrecht

Meer

Details

Trinitatiskapel te Dordrecht 9e concert met Alisa van DijkOp zaterdagmiddag 31 augustus 2019 wordt het 9de concert gehouden in de Alisa van Dijk concertserie 2019 in de Trinitatiskapel te Dordrecht.

Aanvang en toegang Trinitatiskapel te Dordrecht

De aanvang in de Trinitatiskapel te Dordrecht is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten. Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat slechts 100 meter van de kerk. Het adres van de kerk is Vriesestraat 22 te Dordrecht. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. Allen van harte welkom!

Over het concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht

Voor het eerst treden de bekende musici Boudewijn Zwart ( piano en kamer – beiaard ) en Rien Donkersloot ( orgel en kamer – beiaard ) op in de concertserie van Alisa. Alisa speelt deze middag viool.

Boudewijn is stadsbeiaardier van o.a. Dordrecht en Rien is stadsbeiaardier o.a. van Haarlem. Tevens is Rien organist van de bekende Sint Joriskerk te Amersfoort.

Alisa, Boudewijn en Rien treden regelmatig met elkaar op.

Alisa, Boudewijn en Rien hebben een prachtig programma samengesteld. Ook hoort u diverse solo s op de verschillende instrumenten.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer en de schitterende instrumenten, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen door Boudewijn Zwart, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.  Laat u verrassen door de afwisseling en de fraaie unieke samenstelling van instrumenten

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.

Tijd

(Zaterdag) 15:30

Locatie

Trinitatiskapel, Dordrecht

Vriesestraat 22

Organisator

X