Septemer, 2019

07sep20:00Sionskerk te Ridderkerk benefietconcert actie voor ServieSionskerk, Ridderkerk

Meer

Details

Sionskerk te Ridderkerk benefietconcert actie voor servieOp zaterdagavond 7 september 2019 wordt er een benefietconcert gehouden bestemd voor actie voor Servië in de Sionskerk te Ridderkerk.

Aanvang en toegang benefietconcert Sionskerk te Ridderkerk

De aanvang van het benefietconcert in de Sionskerk te Ridderkerk is 20:00 uur. De toegang is gratis er wordt wel een collecte gehouden bestemd voor de actie voor Servië. Het concert wordt georganiseerd door stichting Hoe (Stichting Hulp Oost-Europa).

U bent van harte welkom in de Sionskerk op de Baden Powellstraat 2 te Ridderkerk

Medewerkenden benefietconcert Sionskerk te Ridderkerk

Aan dit benefietconcert in de Sionskerk te Ridderkerk wordt medewerking verleend door Christelijk koor Rejoice onder leiding van Jan Peter Teeuw. Lennert en Maria Knops bespelen het orgel, piano en harp.

Over Lennert Knops

Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd’s verschenen.

Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan Mannenkoor Tehillim, Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht, Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht en het Hoeksche Waards Mannenkoor. Ook het Shalomkoor staat onder zijn leiding. Met dit koor worden koorreizen gemaakt, o.a. naar Israël.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verschenen o.a. twee grote koorwerken; ‘Exodus’ en ‘Hij Leeft’.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht.

Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd opnamen.

Over Maria Knops

Maria Knops-Baas werd geboren in 1983 te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij privélessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Daarna is ze bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids privélessen gaan volgen, waar ze op professionele wijze werd begeleid.

Maria geeft concerten door het hele land. Veelal in combinatie met haar man Lennert. Jaarlijks geven ze een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Ook solistisch en met andere instrumentalisten wordt Maria veel gevraagd voor cd-opnames, concerten en zangavonden, huwelijksceremonie’s. In 2009 heeft ze een concertreis door Israel gegeven.

Inmiddels heeft ze verschillende cd’s gemaakt als duo met Lennert.

Maria is begonnen met spelen op een keltische hakenharp van het merk Camac. Daarna is ze al gauw overgestapt naar een pedaalharp, Camac Athena.

De harp die Maria nu bespeelt is een Salvi Diana, gemaakt van esdoornhout. Deze schitterende harp is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een warme klank. Dit is een concertharp met uitgebouwde klankkast. De klankkast wordt met de hand geschilderd door een bladgoud decoratie en is gemaakt door een speciaal houtsoort, genaamd Fiemmevallei Rode Sparren, die de maximale resonantie geeft.

 

Tijd

(Zaterdag) 20:00

Locatie

Sionskerk, Ridderkerk

Baden Powellstraat 2

Organisator

Benefietconcert ActievoorServie.nl

X