Augustus, 2021

28aug19:3021:00Sint Maartenskerk te Zaltbommel samen zingenSint Maartenskerk, Zaltbommel

Meer

Details

Sint Maartenskerk te Zaltbommel samen zingenOp D.V. zaterdag 28 augustus 2021 wordt er een samen zingen gehouden in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel.

Aanvang en toegang samen zingen Sint Maartenskerk te Zaltbommel

De aanvang van het samen zingen in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €7,50 en de toegang voor kinderen is €5,00 per persoon. U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!

Over het programma in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel

Het thema deze avond is Soli Deo Gloria. Heerlijk toch dat we na alle beperkende maatregelen weer samen kunnen komen om Gods naam te bezingen en te loven. Duo Hoekman verleent medewerking aan deze avond, John Hoekman zal zingen en Geert Hoekman zal de organist zijn tijdens deze avond. In tegenstelling tot eerder bericht zal de organist Pieter Heykoop geen medewerking  verlenen aan deze avond.

Over Pieter Heykoop

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren.

Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters.

Kerkorganist en begeleider

Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Hij is als vaste begeleider verbonden geweest aan Mannenkoor Ethan te Yerseke. Vervolgens was hij organist van Mannenkoor Elim te ‘s-Gravenpolder. Sinds 2009 is hij vaste organist van Gemengd Koor Yerseke. In januari 2015 is Heykoop benoemd tot organist van het Chr. Urker Visserskoor Crescendo en in datzelfde jaar werd hij (weer) vaste organist van Mannenkoor Ethan te Yerseke.

Concerten, cd, app en onderscheiding

Zijn 40-jarig organistenjubileum werd onder grote belangstelling gevierd op 2 januari 2016 in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Pieter Heykoop is een veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden in binnen- en buitenland.

Hij bespeelde tal van imposante orgels in o.a. Frankrijk, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Schotland, Oostenrijk, Tsjechië, Canada, Amerika, Israël en Zuid-Afrika.

Er verschenen van hem vele CD’s met orgelimprovisaties, samenzang en koorzang. Een groot aantal orgelbewerkingen zijn, van zijn hand en onder zijn uitgave, op bladmuziek verkrijgbaar. Zijn spel wordt veelal gekenmerkt door vindingrijkheid en fijngevoeligheid.

Sinds 2020 heeft Pieter Heykoop als eerste Nederlandse organist een App met CD’s en Bladmuziek!

Tijdens het 45-jarig jubileum ontving hij tijdens een concert op 26 september 2020 in de Grote Kerk te Dordrecht een koninklijke onderscheiding en werd Pieter Heykoop benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Locatie

Sint-Maartenskerk, Zaltbommel

Kerkplein 1

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland

X