Augustus, 2019

31aug19:4521:15Rehobothkerk te Tholen psalmzangavond met bovenstemRehobothkerk, Tholen

Meer

Details

Rehobothkerk te Tholen psalmzangavond met bovenstemOp d.v. zaterdagavond 31 augustus 2019 wordt er in de Rehobothkerk te Tholen een psalmzangavond met bovenstem gehouden.

Aanvang en toegang psalmzangavond Rehobothkerk te Tholen

De aanvang van de psalmzangavond in de Rehobothkerk te Tholen is om 19:45 uur. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de Zending van de Gereformeerde Gemeente. Het thema van deze avond is Gij zijt God ja Gij alleen.

U bent van harte welkom in de Rehobothkerk op de Ds. Kerstenstraat 2 te Tholen.

Medewerkenden psalmzangavond Rehobothkerk te Tholen

Aan de psalmzangavond in de Rehobothkerk te Tholen wordt medewerking verleend door Bovenstemgroep Scherpenisse. Dominee M. Blok heeft de leiding over deze avond en houdt de meditatie. De organist Peter Wildeman bespeelt het orgel. Jong en oud zijn van harte welkom.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman werd in 1972 geboren te Lisse. Op 7 jarige leeftijd begon hij met orgellessen bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd Peter al organist bij verschillende koren. Jan Bonefaas leerde Peter de beginsel van componeren en Nan de Cock leerde Peter de pianotechniek.

Daarnaast kreeg Peter koordirectielessen van Cees het Jong en zanglessen op de muziekschool in Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Matthanja, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jongerenkoor Cantilena, Jong Dameskoor Shira en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij koren Deo Juvante uit Kesteren, Grace Ladieschoir en het Chr. Gem. Eilandenkoor.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt.

Over de Rehobothkerk

De nieuwe en huidige kerk, een ontwerp van architect Valk, heeft de beschikking over een Van Oeckelen-orgel uit 1841, dat gebouwd was voor de Broerkerk te Groningen. Na sloop in 1892 van deze kerk deed het orgel onder meer dienst in de Gereformeerde Parklaankerk te Groningen.

Het huidige kerkgebouw is in modernistische stijl en bestaat uit een bakstenen basis, met daarboven een zwarte bovenkant, beide met schuin aflopend dak. De klokkentoren is een slanke, groenkoperen spits.

Tijd

(Zaterdag) 19:45 - 21:15

Locatie

Rehobothkerk, Tholen

Ds. G.H. Kerstenstraat 2

Organisator

Peter Wildeman

X