Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag met Vincent de Vries

Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag met Vincent de VriesDen Haag – Op maandagavond 19 augustus 2019 geeft Vincent de Vries (Seoel) een orgelconcert op het beroemde Bätz-orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag. Misschien is het Bätz-orgel van de Lutherse wel het mooiste orgel van Nederland! Vincent de Vries is geen onbekende in de regio Den Haag! Vincent is geboren en getogen in Scheveningen. Zijn ouders wonen nog steeds in Scheveningen.

Deze avond zal Vincent de Vries beginnen met de hymne over psalm 75 van Jan Zwart. Verder zal hij o.a. de Basso Ostinato van Georg Friedrich Händel en de Grand Choeur Triomphal van Alexandre Guilmant spelen! Johann Sebastian Bach, Baldassare Galuppi en Josef Rheinberger zullen ook de revue passeren.

Vincent sluit het orgelconcert af met twee werken van Feike Asma Het belooft, net als vorig jaar  een muzikale avond te worden!

Over het concert in de Evangelisch-Lutherse kerk te Den Haag

Het concert in de Evangelisch-Lutherse kerk te Den Haag begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,- en  t/m 16 jaar is de toegang gratis.

Over Vincent de Vries

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel “Master of Music”. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 cd’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.